Alış veriş merkezlerindeki şekerlemeci dükkanlarını bilir misiniz? Hani küçük kürekler vasıtası ile poşetlere istediğiniz çeşit çikolata, şekerleme ve jelibonlardan dilediğiniz kadar doldurabildiğiniz, bir nevi açık büfe şekerci dükkanları. İşte onlardan birine girmiş gibi kokuyor. Çikolata, pamuk helva ve maltlanmış arpanın leziz aromalarına eşlik eden pastane kokuları var. Bal, muz ve şerbetli tatlı kokuları dönüyor.
Burundaki bu tatlı kokular sonrası damaktaki baharatlı lezzetleri beklediğimden biraz daha dik bir profil sunuyor. Adaçayı ve limon lezzetlerine karışan mineralli tatlar gayet uyumlu. Meşe etkisi damakta oldukça belirgin ama hiç baskın değil. Sıcaklık hissiyatı ile damağı kaplayan yağlı hissiyatı çok makbul.
İlk nefes sonrası uzayan baharat tatları acı biber ve sumak taşıyor. Hem ekşi hem yakıcı. Meşe lezzeti de yerli yerinde. Ardçı lezzetleri meyve tatları sunuyor. Çok güzel bir bitiş.
Compass Box Juveniles içtiğim en Compass Box sunumu değil ama çok lezzetli. Burundaki tatlı festivali sonrası bitişteki farklı açılımları ile kısa sürede bambaşka dünyalara kapılar açan bir anahtar gibi. Şişenin altındaki zil ayrıca şık. Ben eşlikçi olarak bir parça naneli çikolata yakıştırdım yanına ama zannederim bu şişenin hakkı bir çatal güllaçdır. Sütlü lezzetleri ve güllaçın meyve aromaları ve hatta üzerinde olmasını hayal ettiğim fıstık rendesi ile çok çok iyi uyum sağlayabilir. Bir başka sefere de bahanemiz var.