Baharatlı kokuların sabun, lavanta, çamaşırhane gibi taze kokularla uyumlu birlikteliği mevcut. Meşe, ön plandaki diğer rayiha. Fıçı Sertliğinde [Cask Strength] olarak şişelenmiş olan bu viskiye bir kaç damla su eklemek çok ciddi değişimlere yol açıyor. Mandalina, ısırgan otu, rezene ve melisa gibi sıradışı kokulara sahip. Çok başarılı burnu var.
Damakta baharatlı ve acımsı tatlar ön planda. Zorlayıcı. Su ilavesi olmadan içmek cidden haksızlık (56.6% abv). Sadece iki tatlı kaşığı su ekledim. Nar ekşisi, pekmez, meşe ve çok yoğun tanenli siyah üzüm tatları bütünüyle şarabi aromalar taşıyor. Sıvı ağzımda döndükçe gelen meyvemsi aromaların özellikle kara dut, mürdüm eriği gibi yine tanenli meyveler olduğunu söyleyebilirim. Şarabi ve odunsu tat kombinasyonunu iyi dengelemiş bir viski.
Uzun bitişe sahip. meşe ve az miktarda vanilya kaldı. İlk nefes sonrası uzayan çikolata rayihalarına eşlik eden botanik aromalar daha ziyade nane ve fesleğen gibi keskin aromalarına sahip.
Edradour 12 Burgundy Finish 2002 tek fıçıdan şişelenmiş dolayısı ile her fıçının çıkan şişe sayısı oldukça az. 10 yıl olgunlaştırılmış olan sunumun bir fıçısından 443 adet şişelenmişti. 12 yıl olgunlaştırılmış bu ekspresyon ise tek fıçıdan 414 adet şişelendi. Tek olumsuz özelliği 500 ml şişelenmiş olması ki 414 şişe üretilmiş bir viski içi bunu normal buluyorum. Edradour geniş kitlelere hitap eden bir marka değil. Benim gibi seveni olduğu gibi sevmeyeni de çoktur. Zannederim baharatlı lezzetleri çok yoğun hissettiren bir karaktere sahip olması bunun en büyük nedenidir. Kabul etmem lazım ki bir viskide öncelikle aradığımız şey yoğun baharat lezzeti değil.
Ben her sunumunu büyük merakla ve heyecanla yudumluyorum.